Rukodělné večery v klubovně

Během celého školního roku jsme se jednou za měsíc potkávali s našimi instruktory, vedoucími i kamarády na rukodělných večerech. Každé setkání bylo zaměřeno na jiné téma a cílem bylo vyzkoušet si danou techniku a navzájem se inspirovat, popovídat si a odpočinout si u rukodělných činností.

K řadě rukodělných technik je potřeba nějaké speciální vybavení nebo se materiál prodává ve větším množstvím, než co člověk sám spotřebuje. A najít si čas jen tak doma něco vyrábět bývá dost obtížné. A proto jsme se s Ivou rozhodly, že zorganizujeme Rukodělné podvečery.

Je jasné, že původní představa výrobku, se kterou účastník přichází, může být trochu odlišná od výsledku, ale i přes počáteční obavy si každý vždy odnesl krásný výrobek. A na dokonalost se tady nehraje a jde spíše o ten pěkný pocit, kdy člověku něco vzniká pod rukama. 🙂

Zajímavým zjištěním bylo to, že některé typy výrobků byly pro naše účastníky zajímavější – některé večery jsme dokonce museli rozdělit na více termínů, abychom se do naší klubovny vůbec vešli, a jiné byly naopak komornější. Vždy jsme si ale večer užily a domů si odnášely krásné výrobky.

Snažíme se vybírat takové techniky, které si samy chceme vyzkoušet. Často se tak stává, že je to i pro nás první pokus, ale vždy se snažíme zjistit si co nejvíce informací o dané technice předem, ať alespoň trochu můžeme každému z účastníků pomoci s výrobou.

Setkávání jsme odstartovaly dekorováním textilních tašek, se kterým jsme už trochu zkušeností měly. Pokračovaly jsme výrobky z kůže, tvořením náušnic a dalších šperků a před Vánoci výrobou svíček a skleněných ozdob z Poniklé. 

Po novém roce jsme navázaly malováním na hrnečky a macramé závěsy na květináče, peříčky a dalšími výrobky. Stihly jsme pak ještě odrátkovávání skleniček a kamínků a výrobu huarache barefoot sandálků. A na závěrečném červnovém setkání si každý mohl vybrat téměř cokoliv z uplynulého školního roku.

Přidáte se k nám?

V dalším školním roce máme v plánu v setkáních pokračovat, protože nás společné vyrábění moc bavilo. Chystáme zase nová témata, takže je určitě na co se těšit. V případě zájmu stačí včas napsat, ať víme, že s vámi máme počítat. Kapacita je bohužel omezena prostorem, tak ať na vás ještě zbyde místo. 🙂

Dekorování hrnečků