Tábor 2022

Letní tábor už nám proběhl, přesto si myslíme, že by bylo hezké si připomenout, jaký letošní tábor byl. Přikládáme odkazy na fotogalerii nebo kroniky z jednotlivých dnů.

Nejprve jsme se zabydleli v našich týpí a připravili vše potřebné na večerní zahajovací oheň, kde si nás Olaf, Bezmraf, Tojeblaf a Dutohláfka rozdělili do klanů.

Naším úkolem bylo pomoci každému z nich objevovat a dobývat nová území. Čím větší území každý z nich získá, tím větší má šanci, že právě on se stane novým Jarlem po svém otci. Vypravili jsme se tedy společně s nimi do neznáma rozšířit území Vikingů.

První dny jsme se skoro nezastavili. Postavili jsme si bydlení na ostrově, cvičili se v soubojích, zahráli jsme si vikingskou hru Kubb, získali přízeň bohů, učili se ohňům či bydlení v týpí.

Užívali jsme si letních táborových dnů, až najednou byl buřtový oheň a polovina tábora. A kdy nejvíce pršelo? Samozřejmě při opékání buřtů! Nicméně i to jsme zvládli.

Během druhého týdne jsme měli táborovou olympiádu, na které se každý (včetně několika vedoucích) snažil o co nejlepší výkon hned v několika disciplínách jako např. lukostřelba, hod cíl, hluboký předklon nebo také štafeta.

Také jsme vyráželi na hry a program do bližšího i vzdálenějšího okolí, získávali ochranné runy nebo vařili vikingské pokrmy. Bojovat jsme museli s obludami i s ostatními klany o námi získané území. A nakonec jsme navštívili dávno zapovězený chrám.

 

Poslední dny utekly jako voda a nám nezbývalo než si zabalit všechny věci a s novými zážitky vyrazit zpět domů.

Tak zase za rok!