Vánoční výprava 2022

Vánoční výprava 2022

Velký mráz, hromada sněhu, občas nějaký led a krásná příroda. Nejen to bylo součástí letošní vánoční výpravy v Heřmanově Městci. Mimo to jsme si užili sobotního večera plného řízků, salátu, ovoce a dalších dobrot. A nesmíme zapomenout na dárečky, které si naši členové předali.

1671695793480

Letos nás nebylo moc. Děti byly hodně nemocné, po Praze zrovna řádily různé nemoci, takže plno lidí nemohlo jet. I přes nižší počet jsme se výpravy nemohli dočkat. Vánoční výprava je vždycky jednou z těch nejlepších výprav v roce. Těšíme se na atmosféru, sníh, koulovačku, sobotní hostinu i dárečky.

S očekáváním vyrážíme směr Heřmanův Městec. Celou cestu sněží, ostatně i během cesty městem nepřestává. Po příchodu a vybalení věcí si dáváme večeři, čaj a užíváme si společného večera.

Ráno nás přivítala veliká zima a několik centimetrů nového sněhu. Po snídani vyrážíme na společný výlet za okolními rozhlednami Na Chlumu a Bára.

Sobota plná sněhu

Cesta byla poměrně rovinatá, vždy jen na rozhlednu jsme museli stoupat. Celkově ale byla cesta dost náročná, sněhu bylo opravdu dost. A k tomu ta zima. Naštěstí na oběd jsme našli odpočívadlo u Kočičího hrádku, kde jsme se ohřáli čajem a doplnili energii chlebem s pomazánkami.

Cesta zpět byla už veselejší, těšili jsme se na společný večer, tradice a dárečky. Po příchodu jsme začali pracovat na přípravě slavnostní večeře. Někdo loupal brambory, někdo obaloval, jiný připravoval ovoce. Každý zanechal kus své práce. Okolo šesté bylo vše připraveno a mohl začít slavnostní večer.

Najedli jsme se, užili si čaje, rozdali dárečky a užívali společných chvil u deskových her, vánočních tradic a pohody. A když už nám začala padat víčka, přesunuli jsme se do spacáků.

1671695793439

Neděle byla ve znamení dojídání zbytků, snídaňové vánočky, balení, úklidu a dalších typických věcí, které znamenají, že výprava už pomalu končí. Ta letošní se povedla. Jen doufáme, že v dalším roce budou naši členové již zdraví a budou moci jet s námi.

VŠEM PŘÁTELŮM, ZNÁMÝM, RODIČŮM, ČLENŮM A VEDOUCÍM PŘEJEME POHODOVÉ PROŽITÍ SVÁTKŮ A CO NEJLEPŠÍ VSTUP DO ROKU 2023.

Další příspěvky