Vánoční tvoření

vánoční tvoření

Na začátku adventu jsme navštívili na jedno dopoledne základní školu, kde jsme zrealizovali vánoční rukodělné dílny. V minulých letech jsme už takto párkrát působili v rámci předvánočního vyrábění nebo např. u příležitosti Dne matek. Tentokrát jsme připravili rukodělný program pro dvě druhé třídy, vždy na dvě hodiny. Každé dítě si celkem na 3 stanovištích vyrobilo několik vánočních ozdob či vánoční přání.

Na prvním stanovišti děti vyráběly hvězdy z ruličky od toaletního papíru, hvězdu následně nabílily a pověsily na stuhu.
Na druhém stanovišti se vyráběly hvězdy pomocí většího a menšího pětiúhelníku z barevných papírů a papírů s vánočními motivy.
A na třetím stanovišti se prostřednictvím Big shotu vyráběla přáníčka. Big shot je v podstatě lis, na kterém se dá pomocí různých šablon buď embosovat (vytlačovat reliéf) nebo vyřezávat z papíru, případně i z filcu a dalších materiálů. Takto si děti mohly na přáníčka vyřezat různé tvary.
A protože jsme to krásně stihli, každé z dětí si ještě nakonec mohlo vyřezat z filcu jeden tvar jako vánoční ozdobu.
vánoční tvoření

Vyrábění jsme si užili a dětem se výrobky povedly. Nejvíce nadšené asi nakonec byly z toho, že mohly točit klikou u Big shotu a tím vyřezávat tvary.

Tyto i jiné podobné rukodělné činnosti také nabízíme jako pravidelný kroužek v rámci rukodělného oddílu. Případně je možné domluvit realizaci podobné tvořivé dílny i u vás ve škole.

Další příspěvky