Hory pro děti a rodiče

Stejně jako v minulých letech, i letos jsme pololetní prázdniny strávili společně na horách. Tato akce je poněkud odlišná od jiných akcí, které pořádáme. Je to především proto, že nejedeme jen s dětmi, ale také s jejich rodiči. Díky tomu si rodinky mohou užít pár společných dní na horách a dokonce si rodiče mohou také na chvíli vydechnout v době, kdy s dětmi máme program. Zároveň je zde prostor pro konverzaci právě i s rodiči, na což jindy většinou nebývá příležitost.

Letos jsme byli ubytování v hotelu Jizera v Horní Sytové, kam se i po letech rádi vracíme. Program jsme opět měli rozdělený na dopolední část, kterou rodinky trávily společně na lyžích či na výletě, a na část odpolední, kdy jsme si na chvíli vzali děti na program. S dětmi jsme si užili několik her vevnitř i venku a samozřejmě postavili velké sněhuláky. Jen škoda, že během dne předtím pršelo, takže všude byly kaluže.

Jedno odpoledne se nám podařilo navštívit výrobu perličkových ozdob v Poniklé. Tato exkurze byla zajímavá nejen pro děti, ale také pro dospělé. Je skoro až neuvěřitelné, kolika kroky musí jednotlivé perličky projít, než se z nich stane skleněná ozdoba.

Večery jsme si pak užívali nejčastěji s deskovými hrami. A to platí jak o dětech, tak i dospělých. Někteří také využili místního kulečníku.

Ale stejně to nakonec rychle uteklo a než jsme se nadáli, tak už jsme zase balili a jeli domů. A jako obvykle nám při odjezdu svítilo sluníčko. Tak zase za rok!

Více fotek z hor najdete v naší galerii.

Další příspěvky