Listopadové putování

Poslední listopadový víkend jsme vyrazili na první výpravu v letošním školním roce, tentokráte jsme se vydali na výlet do Čekého krasu. Naši cestu jsme započali na vlakové stanici v Srbsku, kde jsme potkali Karla a spolu s ním se vydali na cestu k Bubovickým vodopádům. Sotva jsme opustili Srbsko, zahráli jsme na cestě oblíbenou hru Píšťalka, zahřáli se šálkem teplého čaje a už jsme pokračovali vstříc vodopádům. V nich sice moc vody nebylo, zato nás zaujaly zdejší jeskyně, které jsme ihned prozkoumali. Poté jsme se posilnili svačinkou a plni očekávání vyrazili na další část naší pouti.

Po poledni jsme konečně dorazili do Solvaových lomů, hlavního cíle naší dnešní cesty. Zde jsme nejprve celí vyčerpaní usedli na chvíli k obědu, abychom doplnili síly a mohli se svézt místním vláčkem. Ten nám skutečně za chvíli jel a provezl nás po celém lomu. Poté nám ještě pan správce dovolil projet se vlastními silami na místní drezíně.

Po návštěvě lomu už jsme uháněli vstříc vlaku, někteří z nás navíc již byli pořádně zmrzlí. Na nádraží v Loděnici jsme ještě stihli zahrát pár her a v půl čtvrté už jsme uháněli vstříc svým domovům.